Steden & data EK2012

Het EK 2012 wordt georganiseerd door Oekraïne en Polen en zal van 8 juni tot en met 1 juli 2012 plaatsvinden. Op 8 juni gaat gastland Polen in het Nationaal Stadion in Warschau om 18 uur de aftrap geven. Tegen wie zij het de eerste wedstrijd opnemen is nog niet bekend daar de kwalificatierondes nog in volle gang zijn.
De voetbalwedstrijden vinden in acht speelsteden plaats. Ieder gastland heeft 4 speelsteden. In Oekraïne zal er in Charkov, Donetsk, Kiev en Lviv worden gevoetbald en in Polen zal er in Gdańsk, Poznań, Warschau en Wrocław gespeeld gaan worden. Er staan ook nog 3 steden op de reservelijst, Chorzów en Krakau in Polen en Odessa in de Oekraïne.
Er zullen voor de laatste keer 16 teams uit verschillende landen deelnemen.
Alle wedstrijden in de Groepsfase worden gespeeld van 8 tot en met 19 juni 2012. Vanaf 21 juni tot en met 24 juni 2012 worden de kwartfinales gespeeld. Op 27 en 28 juni 2012 vinden in Warschau en Donetsk de halve finales plaats waarop vervolgens op 1 juli 2012 om 21:45 uur in Kiev de finale zal worden gespeeld.

0 reacties

Ben de eerste die een reactie achterlaat.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten.

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter