ING meet kansen voor Oranje

Voorspelling
ING kijkt naar ‘voorspelmarkten’ (een soort marktplaatsen voor weddenschappen) om te kijken wat de reële kansen voor het Nederlands elftal zijn. In de praktijk blijken deze vaak een goede voorspelling te geven, of het nou om verkiezingsuitslagen gaat of om voetbalwedstrijden.

Kans op wereldkampioneschap 56%
Volgens Nederlanders heeft Oranje 56% kans om wereldkampioen te worden. De voorspelmarkten houden het echter op 30%, aldus ING. Dat is even een domper. Gelukkig heeft het Nederlands elftal wél een goede kans om de finale te halen: volgens de voorspelmarkten 64%. De Nederlandse bevolking is trouwens nóg optimistischer: zij houdt het op 75%.

Duitsland of Spanje
De kansen dat Duitsland of Spanje wereldkampioen wordt, zijn door de voorspelmarkten geschat op 31,5%, net iets meer dan voor Nederland dus. Voor Oranje is de kans dat de finalde gehaald wordt echter groter. Mocht Nederland de finale halen, dan zijn we niet favoriet, aldus ING.

Voorspelmarkten kunnen er ook naast zitten
Áls Nederland de finale haalt, dan wordt de kans op winst op 40% geschat, maar niet getreurd. De kansen op de voorspelmarkt zeggen niet alles. Vooraf werd de kans van winst op Brazilië op 33% ingeschat….

0 reacties

Ben de eerste die een reactie achterlaat.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten.

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter